ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Τι ειπώθηκε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου στην αίτηση ανακοπής για τον πλειστηριασμό του SPA Λουτρακίου

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, η αίτηση ανακοπής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που κατέθεσε η Τουριστική Λουτρακίου, έναντι της "Αλέξανδρος Τεχνική".

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, η αίτηση ανακοπής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που κατέθεσε η Τουριστική Λουτρακίου, έναντι της "Αλέξανδρος Τεχνική".

Σημειώνεται ότι δεν επετράπη από την έδρα η πρόσθετη παρέμβαση φορέων και σωματείων που είχαν πάει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου για αυτό το λόγο, ενώ επετράπη μόνο σε έναν μάρτυρα από κάθε πλευρά να καταθέσει.

Ο δικηγόρος της Τουριστικής Λουτρακίου, Χρήστος Τζοάνος, στήριξε την υπερασπιστική του γραμμή στο γεγονός ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να κάνει χρήση χωρίς την άδεια του Δήμου, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει το ακατάσχετο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Spa.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της "Αλέξανδρος Τεχνική", αμφισβήτησε την απόφαση για το ακατάσχετο του Spa και στάθηκε στα χρέη ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ που έχει η Τουριστική Λουτρακίου προς την "Αλέξανδρος Τεχνική".

Μάρτυρας από την πλευρά της Τουριστικής, ήταν ο Διευθυντής Τ.Υ. της ΔΕΥΑ Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων, Τάσος Μαστραντωνάκης, ο οποίος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι "το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και με το διάταγμα του 1947, ο Δήμος έχει την αποκλειστική χρήση του φυσικού μεταλλικού και του ιαματικού νερού και ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει χωρίς την άδειά του, ενώ τόνισε ότι κτίριο φτιάχτηκε σε αυτό το σημείο, επειδή δίπλα ακριβώς υπάρχει η πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 26 Ιουλίου 2019, επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή, έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας της Τουριστικής, ενώ ενημερώνει τα μέλη της Τουριστικής ότι έχει δρομολογηθεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του οικοπέδου (έκτασης 3.242 τ.μ.) και του κτιρίου του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου, καθώς επίσης και του κτιρίου που παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία της Τουριστικής, (έκτασης 500 τ.μ.) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λουτράκι.

Η απόφαση, αναμένται να βγει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το νέο έτος.

https://www.loutraki365.gr

ΚΟΡΥΦΗ