ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ -

Ράλι Ακρόπολις: Ο απόηχος του μεγάλου αγώνα!

Μπορεί το εφετινό Ράλι Ακρόπολις να είχε άδοξο τέλος, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Λουτρακίου και της Πελοποννήσου, είχαν ως συνέπεια την πρόωρη λήξη του αγώνα, ωστόσο για τον Λάμπρο Αθανασούλα ήταν εξαιρετικά …ένδοξο.

Μπορεί το εφετινό Ράλι Ακρόπολις να είχε άδοξο τέλος, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Λουτρακίου και της Πελοποννήσου, είχαν ως συνέπεια την πρόωρη λήξη του αγώνα, ωστόσο για τον Λάμπρο Αθανασούλα ήταν εξαιρετικά …ένδοξο. 

Ο Λουτρακιώτης οδηγός, παρά την πολυετή αποχή του από τους χωμάτινους αγώνες, ήταν ανταγωνιστικός με ένα νέο αυτοκίνητο και έδειξε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του. 

Μάλιστα στην τελευταία ειδική διαδρομή προσπάθησε να πιέσει στη Ζήρεια, αλλά ένα τετ-α-κε τού κόστισε πολύτιμο χρόνο. 

Παρ’ όλα αυτά, ήταν σε απόσταση βολής και θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στις τρεις εναπομείνασες ειδικές, που εντέλει δεν πραγματοποιήθηκαν. 

Ο πολύ κακός καιρός που έπληξε την περιοχή της ορεινής Κορινθίας την Κυριακή το μεσημέρι είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση για λόγους ασφαλείας των τριών τελευταίων ειδικών διαδρομών του αγώνα. 

Αυτό αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας των πληρωμάτων, των εμπλεκομένων και, φυσικά, των θεατών. 

Μια απόφαση απόλυτα σωστή από τον αλυτάρχη του αγώνα κ. Νίκο Μανώλη που λειτούργησε φυσικά με γνώμονα την ασφάλεια των πληρωμάτων αλλά και των θεατών. 

Οι δρόμοι σε Αθίκια, Κλένια Μυκήνες και Κεφαλάρι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια λάσπης καθώς η καταιγίδα ξέσπασε τη μανία της το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της επανάληψης των τριών ειδικών διαδρομών. 

Τα πρώτα σημάδια κακοκαιρίας έγιναν εμφανή ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα έδειχναν να καταλαγιάζουν. 

Έτσι, η δεύτερη και τελευταία ημέρα του αγώνα ξεκίνησε εν μέσω μόνο νεφώσεων, με το οδόστρωμα κατά το πέρασμα των πληρωμάτων από τις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές να μην προβληματίζει ούτε τους αγωνιζομένους ούτε και τους Οργανωτές. 

Ωστόσο, η ξαφνική και πυκνή βροχόπτωση μετά την ολοκλήρωση της Ε.Δ. 6, EKO Racing Ζήρεια, είχε ως αποτέλεσμα πολλά τμήματα των τριών ειδικών διαδρομών που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του Ράλλυ να γίνουν απροσπέλαστα ή και επικίνδυνα, οδηγώντας την Οργάνωση στην εσπευσμένη διακοπή του. 

Λίγες ώρες αργότερα στη ράμπα του τερματισμού ο νικητής και πρωταθλητής Καγιετάν Καγιετάνοβιτς συμφωνούσε μαζί μας πως είναι περίεργο ότι ο ήλιος έλαμπε, είχε άπνοια και ζέστη/υγρασία από το απόβροχο. 

Δίπλα του εκτός από το μεγάλο χαμένο Γκρεγκ Μπριν ο τοπικός οδηγός Λάμπρος Αθανασούλας που έκανε περήφανο όλο το Λουτράκι με τη μεγάλη του επιτυχία. 

Φυσικά απ’ όλη την Ελλάδα δέχεται συγχαρητήρια ο Αθανασούλας με τον Ζακχαίο για την μεγάλη τους επιτυχία ν’ ανέβουν στο βάθρο ενός αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά η τοπική κοινωνία έχει τον πρώτο ρόλο.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΚΟΡΥΦΗ