ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Ο Γιώργος (Πιέτρης) πήρε “τ’ όπλο του” και πάει για .. Δήμαρχος;;

Φαίνεται ότι ο κ. Πιέτρης σιγά-σιγά αρχίζει να τραβά το δικό του δρόμο, όχι χωριστό αλλά παράλληλο με την παράταξή του. Να “οικοδομεί” το δικό του πολιτικό προφίλ.

Τον προηγούμενο μήνα οι αναρτήσεις και ανακοινώσεις του επιχειρηματία και εκλεγμένου Δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Κορινθίων, Γιώργου Πιέτρη, εναντίον του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου (συγκρίνοντάς τον και με τον Χίτλερ) για συσσώρευση εξουσιών και αθετημένες υποσχέσεις έκαναν αίσθηση για πολλούς λόγους.

Κατ’ αρχήν ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που ήλθε σε ρήξη με το νέο Δήμαρχο. Μετά, είδαμε ότι η παράταξη του δεν πήρε θέση, θετική ή αρνητική στο επεισόδιο παρά το γεγονός ότι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μέλη της παράταξης συμφωνούσαν μαζί του.

Εχθές, είδαμε ότι ο κ. Πιέτρης έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με μία πρόταση του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στις επιχειρήσεις εστίασης. Αυτήν μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι αλλού.

Φαίνεται ότι ο κ. Πιέτρης σιγά-σιγά αρχίζει να τραβά το δικό του δρόμο, όχι χωριστό αλλά παράλληλο με την παράταξή του. Να “οικοδομεί” το δικό του πολιτικό προφίλ.

Οι ανακοινώσεις του θα μπορούσαν να εκδοθούν από την παράταξη (ακόμη και αυτή που αφορούσε τον κ. Νανόπουλο, έστω και σε πιο ήπιους τόνους) είτε ως κριτική ή ως πρωτοβουλίες. Όμως αυτό δεν έγινε.

Πιθανώς ο επιχειρηματίας, ως πρακτικός άνθρωπος, διαβλέπει από τη μία πλευρά ότι κάποιοι όσο και να περιμένουν τον κ. Νανόπουλο θα μείνουν με το “ακουστικό” στο χέρι και από την άλλη οι γενικότερες πολιτικές συνθήκες ίσως να οδηγήσουν όλους μαζί σε “λιμνάζοντα ύδατα”.

Στα “πηγαδάκια” της Κορίνθου έχει ξεκινήσει ήδη μια φημολογία ότι ο επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να βγει μπροστά στις επόμενες εκλογές. Η τακτική του κ. Πιέτρη είναι ριψοκίνδυνη μεν αλλά μπορεί να του δώσει “πόντους” (στην κοινωνία τουλάχιστον), έστω στη λογική ότι κάτι κινείται, κάποιοι παίρνουν πρωτοβουλίες.

Ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός και η έλλειψη τακτ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι “πολιτικά ορθές” αλλά στην κοινωνία μπορεί να ζυγίσουν ως βαρύτερες από τακτικισμούς, καθωσπρεπισμούς και σιωπηλές διαμαρτυρίες.

Για κάποιο καιρό τουλάχιστον.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλα αυτά αν είναι συγκυριακά ή βάσει ενός σχεδίου που βρίσκεται στην αρχή του. Εμείς παρατηρούμε και αναλύουμε. Έχουμε την αίσθηση, πάντως, ότι σύντομα θα δούμε και νέα ανακοίνωση από την πλευρά του επιχειρηματία, με οποιαδήποτε αφορμή.

ΚΟΡΥΦΗ