ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Νερό - Περιβάλλον - Σκουπίδια -

Ν. Ταγαράς ... έγκριση του έργου που αφορά στο “Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου–Βόχας”

Χθες, είχα τη χαρά να ανακοινώσω στους Δημάρχους Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και Βέλου–Βόχας την έγκριση του έργου που αφορά στο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου–Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έργο του νομού Κορινθίας, προϋπολογισμού περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά:

Τα δίκτυα αποχέτευσης του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Άσσου–Λεχαίου (Άσσος, Κάτω Άσσος, Λέχαιο, Περιγιάλι) και του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Βέλου–Βόχας–Βραχατίου, Ζευγολατιού.

Δίκτυα, μήκους 120 χιλιομέτρων με τα συναφή πρόσθετα έργα.

Την αναβάθμιση της επεξεργασίας του κοινού βιολογικού καθαρισμού και τη μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό από τον κοινό Κορίνθου και Λουτρακίου.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε την έγκριση δημοπράτησης, για να αναδειχθεί και ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου. Με την ολοκλήρωσή του τα οφέλη είναι πολλαπλά:

προστατεύουμε το περιβάλλον,

αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών,

αξιοποιούμε τη χρήση του νερού κυρίως για άρδευση,

εξασφαλίζουμε την τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής με νερό άρδευσης άριστης ποιότητας, δίνοντας έτσι νέα δυναμική στην ανάπτυξη της γεωργίας, προστατεύοντας παράλληλα τις πεδινές γεωτρήσεις από τον κίνδυνο της υφαλμύρωσης.

Επεξεργαζόμαστε λύσεις και για άλλες περιοχές, για τις οποίες αναμένουμε εξελίξεις.

ΚΟΡΥΦΗ