ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Μέχρι που θα φτάσει το «ξεκατίνιασμα» στην Κόρινθο;

Τις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες στην Κόρινθο με την παράταξη του Δημάρχου να έχει γίνει δυο και τρία κομμάτια και πρώην συνεργάτες και φίλους να βγάζουν ο ένας το «μάτι» του άλλου.

Τις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» έχουμε την αίσθηση ότι παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες στην Κόρινθο με την παράταξη του Δημάρχου να έχει γίνει δυο και τρία κομμάτια και πρώην συνεργάτες και φίλους να βγάζουν «ο ένας το μάτι του άλλου».

Τα πρόσφατα γεγονότα στο τελευταίο Δ.Σ. της Κορίνθου με τις διαφωνίες Οικονόμου (πρώην προέδρου του ΚΕΠΑΠ και επί σειρά ετών φίλου και συνεργάτη του Δημάρχου) και του Δημάρχου Πνευματικού αρχίζουν να «παγιώνουν» μία κατάσταση που φαίνεται ότι θα πάει μέχρι το τέλος των εκλογών, το Μάιο του 2019.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η τελευταία, λοιπόν, κόντρα μεταξύ τους είχε αφορμή τα 400.000 ευρώ που σκοπεύεται να διατεθούν για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τον τυφώνα «Ζορμπά».

Ο κ. Οικονόμου στην παρέμβαση του στο Δ.Σ. κατηγόρησε το Δήμαρχο (αρχικά) ότι κάνει αναθέσεις σε άτομα που μπαίνουν στο συνδυασμό του και επιβεβαίωσε ότι μιλά και «από προσωπική εμπειρία» (!!).

Στη συνέχεια εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη διαχείριση των χρημάτων από το Δήμαρχο (ουσιαστικά είπε ότι δεν τον εμπιστεύεται), σημείωσε ότι φοβάται ότι «τα χρήματα θα πάνε σε ανθρώπους που δεν θα δουλέψουν» και πρότεινε τη σύσταση μιας «διαπαραταξιακής» (;;) επιτροπής.

Ο Δήμαρχος απάντησε άμεσα στη, μομφή ουσιαστικά, του πρώην συνεργάτη και φίλου του και τόνισε ότι ο κ. Οικονόμου έκανε αναθέσεις στην εταιρεία της κόρης του (!!) παρά τις διαρκείς συστάσεις του για να το αποφύγει.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έκανε διαπραγματεύσεις με τον κ. Οικονόμου για ανταλλαγή αναθέσεων με την υποψηφιότητα του τελευταίου και τόνισε ότι ίδιος ποτέ δεν έκανε ανάθεση σε συγγενικό του πρόσωπο. Τέλος, σημείωσε ότι αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι ο κ. Οικονόμου εξαγοράζεται (!!)  (δείτε το βίντεο 1)

Σε νέα απάντηση στο δημοσιογράφο Θ. Τσαρμπό, ο κ. Οικονόμου προκάλεσε τον Δήμαρχο να του φέρει έστω και μία ανάθεση που έκανε ο ίδιος στην κόρη του όσο βρισκόταν στο ΚΕΠΑΠ, αντιθέτως σημείωσε ότι ο Δήμαρχος έχει κάνει αναθέσεις σε δικό του συγγενικό πρόσωπο (!!) με την υπογραφή του - βίντεο 2

Η απάντηση στον κ. Οικονόμου, ήρθε την ίδια μέρα από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα peloponnisosnews.gr που σε ανάρτησή της με τίτλο «Χιλιάδες ευρώ έχει υπογράψει ο Γ. Οικονόμου  για να παίρνει συγγενικό του πρόσωπο χρήματα από το ΚΕΠΑΠ» παρουσίασε έγγραφα από το «Διαύγεια» στα οποία φαίνονται προμήθειες βιβλίων, μελανιών, άλλων αναλωσίμων κλπ. αξίας χιλιάδων ευρώ να υπογράφονται με εντάλματα πληρωμής σε συγγενικό του πρόσωπο.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Όπως καταλαβαίνει κάποιος από τα παραπάνω, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται και από τις δυο πλευρές είναι μεγάλες και ακόμη και αν δεν είναι ποινικά κολάσιμες, σε επίπεδο .. πολιτικού πολιτισμού, μας δείχνουν πολλά για την «Πομπηία που καίγεται».

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ μετά την παραίτησή στην οποία εξωθήθηκε από το Δήμαρχο αλλά και την αποχώρηση του Χρ. Χασικίδη από τη διεκδίκηση του Δήμου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να «τραβήξει» μαζί του το Δήμαρχο, λειτουργώντας ως "καμικάζι".

Ο Δήμαρχος, ο οποίος από ένα σημείο και μετά δείχνει πολύ ευάλωτος αφού ο ίδιος έκανε τις επιλογές και τις στήριζε χρόνια και τώρα είναι αναγκασμένος να πάρει και τις επιπτώσεις τους.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο Γ. Οικονόμου στο τελευταίο Δ.Σ. καθόταν δίπλα στο Ν. Σταυρέλη ενώ την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει όλες οι ιστοσελίδες που υποστηρίζουν – προβάλλουν – προμοτάρουν τον τελευταίο.

Όπως επίσης, τελευταία παρατηρούμε και μία ιδιαίτερη "σύμπλευση" μεταξύ των Ν. Σταυρέλη και Π. Πιτσάκη, με κοινούς συνεργάτες ή υποστηρικτές δράσεων (θα το παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τον επόμενο καιρό αφού οι συμπτώσεις πλέον έχουν γίνει πάρα πολλές). Να θυμίσουμε επίσης ότι η κόρη του κ. Οικονόμου έχει εκλεγεί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Τα παραπάνω βέβαια, μας δίνουν και μια κάποια «φώτιση» σε ένα βαθμό σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών του Επιμελητηρίου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πολλοί, τέλος, είναι αυτοί που υποψιάζονται ότι όλοι ή πάντως οι περισσότεροι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Χασικίδη θα μετακινηθούν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) προς τον κ. Σταυρέλη.

Κ.Ρ.

Δείτε παρακάτω και το οπτικο-ακουστικό υλικό των αλληλοκατηγοριών

1. Οι αλληλοκατηγορίες Πνευματικού και Οικονόμου στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

2. Η απάντηση Οικονόμου για τις αναθέσεις στην κόρη του

 
ΚΟΡΥΦΗ