ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

ΜΑΙΟΣ 2003

Ήταν το 2003 που ο Νομάρχης Κορινθίας δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθειες να λύσει το θέμα των στερεών αποβλήτων. Καταδικάζεται ο Δήμαρχος Βέλου (φωτο), ο Δήμος Σικυωνίων σε ανυποληψία και η Μ. Παπανδρέου δεν έχει χώρο μεγάλο για τους ψηφοφόρους της.

Σε σύσκεψη που έγινε στις 20/4 ο Νομάρχης Κορινθίας Ν.Ταγαράς τόνισε ιδιαίτερα πως έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια και πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην παράνομη και ανεξέλεγκτη διάθεση των στερεών αποβλήτων και να δημιουργηθούν οι κατάληλλοι ΧΥΤΑ εκεί που απαιτούνται. Δήλωσε επίσης πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, αγνοώντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, γιατί αυτό που προέχει πάνω απο όλα είναι η υγεία των πολιτών , θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ωστε να λυθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.. Τελικά δεν τα κατάφερε και 15 χρόνια έπειτα το ίδιο πρόβλημα έχει γιγαντωθεί

Η  πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ Μ. Παπανδρέου ανακοινώνει ότι.. "πριν το Πάσχα θα αρχίσει να λειτουργεί το γραφείο της στο κέντρο της Κορίνθου γιατί πλέον το σπίτι της στο Ζευγολατιό δεν επαρκεί για την πληθώρα των επαφών της."

Απορρίφτηκε από το Δ.Σ. Βόχας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των ιχθυοτροφείων Περσέα αφού συμφώνησαν ότι θα προκαλέσει μεγάλη δυσοσμία στην περιοχή.

Το Δ.Σ. Άσσου-Λεχαίου αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 6.000 ευρώ στις οικογένειες των εργατών-θυμάτων από το δυστύχημα στη Σωληνουργία, οι οποίοι ήσαν Δημότες του συγκεκριμένου Δήμου. Συγκεκριμένα τα ποσά μοιράστηκαν στις οικογένειες του νεκρού εργάτη Κ. Αθανασίου (πατέρα 2 ανηλίκων) και του τραυματία Στ. Σταθόπουλου

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών καταλόγισε το Πρωτοδικείο Κορίνθου στον Δήμαρχο Βέλου, Θ. Λαμπρόπουλο (φωτο), για τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου το 1998. Ήδη ο κ. Λαμπρόπουλος κατέθεσε προσφυγή στο Εφετείο Ναυπλίου θεωρώντας ότι εκεί θα δικαιωθεί αφού θεωρεί ότι έχει δίκαιο. Η ίδια ποινή καταλογίστηκε και στη γραμματέα του Δήμου, κ. Παππαγιανακοπούλου η οποία ήταν συγκατηγορούμενη για τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε ανυποληψία φαίνεται να έχει πέσει ο Δήμος Σικυωνίων με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να τους έχουν κόψει τις αγορές επί πιστώσει καθώς δεν έχουν πληρωθεί για προηγούμενες προμήθειες υλικού.  

Με την ίδια σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της μειψηφίας στη Νομαρχία  Χ. Παπαβενετίου για να δείξει την έξοδο στην Λ. Ρουμελιώτη απάντησε η τελευταία. Σε επιστολή της τον κατηγορεί για ένα πλήθος πραγμάτων ξεκινώντας χαρακτηρίζοντας τον "ανεπαρκή", "λίγο", "ψεύτη" και "ανειλικρινή". 

ΚΟΡΥΦΗ