ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Μάχη για την αλλαγή νοοτροπίας στο Ξυλόκαστρο

O νέος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, ξεκινώντας από την καθαριότητα. Στη φωτιογραφία που ανάρτησε φαίνεται κάποιος δημότητς να έχει .. αδειάσει τον κήπο του επάνω στο δρόμο. Τι να πει κανείς;

O νέος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, ξεκινώντας από την καθαριότητα.

Σημειώνει όμως ότι "βασικός πυλώνας για κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή των πολιτών, η δική σας συμμετοχή και βοήθεια. Η ανάδειξη του τόπου μας εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας"

Στη φωτιογραφία που ανάρτησε φαίνεται κάποιος δημότητς να έχει .. αδειάσει τον κήπο του επάνω στο δρόμο. Τι να πει κανείς;

Ο Δήμαρχος σημειώνει

"Μπορούμε και πρέπει συνεργαζόμενοι να τα καταφέρουμε. Γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς…"

Την Παρασκευή τα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας περισυνέλεξαν τα απορρίμματα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα το τριήμερο που ακολουθεί. Την επόμενη μέρα σε κάποια σημεία παρουσιάζεται μια εικόνα η οποία δεν μας τιμά ως δήμο ο οποίος φιλοδοξεί να αναδειχθεί πάλι ως ένας ελκυστικός προορισμός. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένα απορριμματοφόρο καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας.

Τους δύο μήνες της νέας Δημοτικής θητείας, θέσαμε ως Δημοτική Αρχή το θέμα της καθαριότητας στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Καταφέραμε να ενισχύσουμε τον στόλο των απορριμματοφόρων με οχήματα τα οποία βρίσκονταν ανενεργά σε διάφορα συνεργεία.

Αλλάξαμε την λογική των δρομολογίων αποκομιδής , ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Έχουμε ξεκινήσει το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων κάτι το οποίο αποτελούσε απαίτηση και ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.

Διεκδικήσαμε και σε λίγες μέρες θα έχουμε πάλι το μηχάνημα-σκούπα, παραχωρημένο από την Περιφέρεια.

Προχωρήσαμε σε μια πιλοτική δράση ζωγραφίζοντας κάποιους κάδους, θέλοντας έτσι να περάσουμε το μήνυμα ότι η εικόνα του Δήμου μας μπορεί και πρέπει να γίνει ελκυστικότερη.

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην προμήθεια 80 περίπου νέων κάδων, ώστε να ενισχύσουμε τα σημεία περισυλλογής.

Ωστόσο όποιες προσπάθειες και να γίνουν είναι βέβαιο ότι ο βασικός πυλώνας για κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή των πολιτών, η δική σας συμμετοχή και βοήθεια. Η ανάδειξη του τόπου μας εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας. Για να λειτουργήσει οποιαδήποτε προσπάθεια στον τομέα αυτό και να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής μας , θα πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε στο μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Μπορούμε και πρέπει συνεργαζόμενοι να τα καταφέρουμε. Γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς…

ΚΟΡΥΦΗ