ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Η Νέα Σκηνή του Θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας ανεβάζει την κωμωδία «Οίκος Ενοχής»

Ένα έργο με τολμηρό κείμενο που καυτηριάζει με ιδιαίτερα κωμικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σημερινής επικαιρότητας, ανεβάζει η Νέα Σκηνή του Θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας.

Ένα έργο με τολμηρό κείμενο που καυτηριάζει με ιδιαίτερα κωμικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σημερινής επικαιρότητας, ανεβάζει η Νέα Σκηνή του Θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας.

Πρόκειται για την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αλέκου Ξανθάκη. Σπαρταριστοί διάλογοι, ξέφρενες καταστάσεις, απίθανες ανατροπές και όλοι οι ηθοποιοί πρωταγωνιστές στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, προσφέρουν άφθονο και αβίαστο γέλιο στο κοινό, μέσω παρεξηγήσεων και ευτράπελων καταστάσεων.

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τέσσερις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια φαρμακοποιός, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και ένας συνταξιούχος αστυνομικός από τα 45 του, κληρονομούν εξ’ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό κτήριο ιστορικής αξίας, αφού σ´ αυτό έμενε κάποτε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.

Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τέσσερις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής! Τι θα γίνει αν συνεργαστούν για την βελτίωση των εισοδημάτων τους; Μπορεί ένας οίκος ανοχής να γίνει πολιτιστικό κέντρο; Υπάρχει επιχορήγηση από την Ευρώπη;

Αρχικά πρόκειται για τη σύγκρουση δύο κόσμων, των πουριτανών κληρονόμων και των λούμπεν εργαζομένων ενός οίκου ανοχής. Με την εξέλιξη του έργου όμως, αποδεικνύεται ότι οι καθώς πρέπει μικροαστοί είναι πολύ πιο ευρηματικοί στην απάτη και πολύ πιο έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Το έργο είναι μια καθαρή φάρσα που με το γέλιο ξεγυμνώνει την απληστία ενός κόσμου που το μόνο που δεν σκέφτεται είναι να εργαστεί παραγωγικά.

Οι παραστάσεις θα δοθούν, στο θεατράκι του συλλόγου στο Περιγιάλι Κορινθίας, την Τετάρτη 22, Παρασκευή 24, Κυριακή 26, Δευτέρα 27 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, καθώς και Παρασκευή 1, Σαββάτο και Κυριακή 3 Ιουλίου, με ώρα έναρξης στις 9.00 το βράδυ.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί, Μαρία Γεωργίου, Τέλης Μουράτογλου, Καίτη Σταματοπούλου, Μπάμπης Τσόγκας, Νίκος Δημητρακόπουλος, Μιρέλα Σαρίμπαμπα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκος Δεσποτάκης, Μπάμπης Ορκόπουλος και guest star εμφανίζεται ο Ηλίας Λέκκας.

Ακόμη για την παράσταση έχουν εργαστεί οι εξής:

Σκηνογραφία Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, κατασκευή σκηνικών Γιάννης Καντούνης και Μπάμπης Ορκόπουλος, κοστούμια Ελένη Ορκοπούλου και χειρισμός φώτων & μουσικής Σελάν Σίγκ.

ΚΟΡΥΦΗ