ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Eκδήλωση προβολής του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων

Ο κ.Κωνσταντίνος Βρέλλης, Διευθυντής του Μουσείου μίλησε για τον πατέρα του, που είχε γεννηθεί στις 25 Μαρτίου 1923, παρουσίασε εικόνες από την δημιουργική του πορεία και από το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Κορινθίας “Η Πίνδος” και το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση προβολής του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (Κέρινα Ομοιώματα).

Την εκδήλωση, την οποία προλόγισαν εκ μέρους του ΚΕ.Π.Α.Π. η κα Τόνια Τζαναβάρα, ΠροΪσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. και εκ μέρους του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Κορινθίας “Η Πίνδος”, ο κ.Βαγγέλης Ματάτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου, τίμησαν με την παρουσία τους o Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων, κ.Κώστας Παρτσινέβελος, η βουλευτής Κορινθίας, κα Μαρία Θελερίτη, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας και πολύς κόσμος.

Ο κ.Κωνσταντίνος Βρέλλης, Διευθυντής του Μουσείου και γιος του Παύλου Βρέλλη, μίλησε για τον πατέρα του, που είχε γεννηθεί στις 25 Μαρτίου 1923, παρουσίασε εικόνες από την δημιουργική του πορεία και από το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας (Κέρινα ομοιώματα), που είναι κτισμένο σύμφωνα με το παραδοσιακό τοπικό αρχιτεκτονικό ύφος, βάσει σχεδίων, που εκπόνησε ο ίδιος ο Παύλος Βρέλλης.

Για την ποίηση, μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του Παύλου Βρέλλη, μίλησε η ποιήτρια κα Γιώτα Παρθενίου και ακολούθησε ανάγνωση ποιημάτων του Π.Βρέλλη από την ίδια και τον Κορίνθιο ηθοποιό κ.Απόστολο Σφυράκη, με μουσική συνοδεία του κ.Κ.Βρέλλη. 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, συνεχάρη το ΚΕ.Π.Α.Π. για όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε προκειμένου, να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος, τόνισε την σημασία αυτού του εορτασμού και αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (Κέρινα Ομοιώματα), που κρατά ολοζώντανη την Ιστορική μνήμη.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας, “Η Πίνδος”.

ΚΟΡΥΦΗ