ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ξυλόκαστρο - Καθαρά μπροστά ο Βλ. Τσιώτος, σε ελεύθερη πτώση και 3ος ο Δήμαρχος

Λέγαμε για καιρό για τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που φαίνεται να έρχεται στο Ξυλόκαστρο και μόλις εχθές εμφανίστηκε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll στην γνωστή ιστοσελίδα news247.gr που δίνει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ υπέρ του Βλάσση Τσιώτου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην περιοχή.

Λέγαμε για καιρό για τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που φαίνεται να έρχεται στο Ξυλόκαστρο και σήμερα εμφανίστηκε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll στην γνωστή ιστοσελίδα news247.gr που δίνει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ υπέρ του Βλάσση Τσιώτου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην περιοχή.

Τα νούμερα που εμφανίζονται στη δημοσκόπηση αποτελούν ίσως το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" στον απερχόμενο Δήμαρχο, Ηλία Ανδρικόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται να μένει οριακά εκτός δεύτερου γύρου, από τον Σπύρο Καραβά.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 14 και 15 Μαίου (πριν ακριβώς μία εβδομάδα δηλαδή) και σε δείγμα 500 ατόμων δείχνει ότι το 76% έχει μείνει ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟ από τη διοίκηση του κ. Ανδρικόπουλου (60% ΟΧΙ και 16% ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ) παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη του θητεία, η οποία συνήθως είναι και αυτή που εδραιώνει έναν Δήμαρχο.

Όσον αφορά τα επίπεδα ΔΗΜΟΦΙΛΙΑΣ η διαφορά του κ. Τσιώτου από τον κ. Ανδρικόπουλο είναι 67% έναντι 30% ενώ και στο ερώτημα της ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ γιια τη θέση του δημάρχου η διαφορά φτάνει τις 20 ΜΟΝΑΔΕΣ!!! (31,8% έναντι 11,3%).

Στην ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ , η κατάσταση παραμένει η ίδια με τον κ. Τσιώτο να φτάνει χωρίς τις αναγωγές με τους αναποφάσιστους στο 30%, και τρεις υποψήφιους να κυνηγούν τη δεύτερη θέση που θα οδηγήσει στο δεύτερο γύρο (τον κ. Καραβά με 14,3%, τον κ. Ανδρικόπουλο με 12,7% και τον κ. Μπρακούλια με 11,8%) και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Κατσούλα να φτάνει στο 8,1%.

Στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ τέλος, δηλ. στην ερώτηση “ποιος πιστεύετε ότι τελικά θα εκλεγεί Δήμαρχος” οι διαφορές αυξάνονται ακόμη περισσότερο με τον κ. Τσιώτο να φτάνει στο 35% τον κ. Ανδρικόπουλο να πιάνει το 12,7% και τον κ.Καραβά να βρίσκεται μία “ανάσα” πίσω του με 12,3%.

Τα παραπάνω αποτελέσματα φαίνεται να δικαιώνουν τις προ καιρού εκτιμήσεις μας σχετικά με

  • την ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΦΘΟΡΑ" στο πρόσωπο του Δημάρχου,
  • την προσπάθεια τριών υποψηφίων να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση για τον “τελικό” της δεύτερης Κυριακής αλλά και
  • τη διάθεση του εκλογικού σώματος να δουν την περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης να βγαίνει από το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΕΛΜΑ  στο οποίο οδηγήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια.

Πηγή: https://www.news247.gr/ekloges/ekloges-2019-provadisma-tsiotoy-deichnei-dimoskopisi-ston-dimo-xylokastroy-eyrostinis.7052555.html

ΚΟΡΥΦΗ