ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - LIFESTYLE -

Χιονοστιβάδα εξελίξεων στα Σκόπια - Πανηγυρίζει ο Καμμένος “Ακυρώθηκε η συμφωνία”

Δυσάρεστη εξέλιξη για τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ η εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα της. Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές - Πανηγυρίζει ο Καμμένος για το δημοψήφισμα στα Σκόπια: Ακυρώθηκε η συμφωνία

Το στοίχημα της συμμετοχής στο δημοψήφισμα στα Σκόπια φαίνεται πως χάθηκε για την κυβέρνηση της πΓΔΜ, που ήθελε ένα ισχυρό μήνυμα από τον λαό της χώρας, προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει με τη συνταγματική αναθεώρηση που απαιτείται για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τη δυσκολία διαχείρισης του αποτελέσματος μαρτυρά και η βεβιασμένη κίνηση του Ζόραν Ζάεφ να αποσύρει το tweet που είχε αναρτήσει το πρωί και στο οποίο έκανε λόγο για λαϊκή βούληση.

Συγκεκριμένα στις 4.30 το μεσημέρι, ο Ζάεφ ανήρτησε στον λογαριασμό του ένα tweet που έγραφε «Σήμερα είναι μια γιορτή για τη ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας. Περιμένω από το Κοινοβούλιο να ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών, η οποία σήμερα θα δείξει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας».

Οι πληροφορίες δείχνουν πρόωρες εκλογές, καθώς ο Ζάεφ μοιάζει απίθανό να πείσει τα 2/3 της βουλής να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ δεν είναι απίθανο να προκύψει και αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματός του

Πιθανή η προκήρυξη εκλογών από τον Ζάεφ

Σε πολιτική αστάθεια αναμένεται να οδηγήσει την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας η πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συμμετοχή που όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται να μην φτάσει ούτε στο 40%, παρά τη στήριξη που είχε το "Ναι" από σύσσωμη τη Δύση.

Η πολύ χαμηλή συμμετοχή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ψήφους της εθνικιστικής αντιπολίτευσης υπέρ του ναι στη συνταγματική αναθεώρηση, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι γι' αυτόν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εκλογές που αν χάσει θεωρείται βέβαιον ότι θα σημάνουν τον κατακερματισμό της χώρας του.

Η Αθήνα περιμένει με προσοχή τις εξελίξεις, που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, ενώ συναρτά τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκλειστικά και μόνο από το εάν η FYROM κυρώσει ή όχι, μέσω της συνταγματικής αναθεώρηση την υπογραφείσα συμφωνία.

Πανηγυρίζει ο Καμμένος για το δημοψήφισμα στα Σκόπια: Ακυρώθηκε η συμφωνία

«Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, με μήνυμά του στο twitter, λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες του δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα.

«Τώρα, με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία» συνεχίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο μήνυμά του.

«Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση», συνεχίζει ο Πάνος Καμμένος.

ΚΟΡΥΦΗ