ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

“12.5 εκ. ευρώ επενδύσεις μέσα στην κρίση έκανε το Alkyon” λέει ο Γ. Πολίτης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Alkyon Resort Hotel & Spa για την όαση γαλήνης και πολυτέλειας που εδρεύει στο Βραχάτι Κορινθίας

Γράφει ο Mάριος Παρλιάρος
https://www.businessnews.gr

Ο Γεώργιος Πολίτης*, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Alkyon Resort Hotel & Spa, που εδρεύει στο Βραχάτι Κορινθίας, μιλάει στο BusinessNews.gr  για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχειακό συγκρότημα και τη σημασία του για την τοπική οικονομία

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Βραχάτι Κορινθίας, χτισμένο σε μια έκταση 25.000 τ.μ. και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πολυτελούς διαμονής, υγείας και ευεξίας, εστίασης, οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Το βραβευμένο πολυτελές κέντρο υγείας και ευεξίας ‘Spa Center’ του ξενοδοχείου προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όσους επιθυμούν υψηλές υπηρεσίες χαλάρωσης, ομορφιάς, αντιγήρανσης, αναζωογόνησης και ευεξίας.

Η προνομιακή θέση του Alkyon Resort Hotel & Spa 5 αστέρων, σε απόσταση μόλις μίας ώρας από την Αθήνα και 80 μέτρων από την πεντακάθαρη παραλία Βραχατίου, το καθιστά πρώτο στην προτίμηση των επισκεπτών για τις μικρές ή τις μεγάλες αποδράσεις τους όλες τις εποχές του χρόνου

Μιλήστε μας συνοπτικά για την ταυτότητα του Alkyon Resort Hotel & Spa. Πού βρίσκεται, πότε εγκαινιάστηκε η λειτουργία του και τι γεωγραφικό χώρο καλύπτει;
Το Alkyon πέρασε από πολλές φάσεις και σιγά σιγά μετεξελίχθηκε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων. Ξεκίνησε το 1991 σαν καλοκαιρινό οικογενειακό ξενοδοχείο 27 διαμερισμάτων με μία πισίνα και ακολούθως προστέθηκαν 32 δωμάτια και μία συνεδριακή αίθουσα 300 ατόμων.

Στην 3η φάση προστέθηκαν 46 δωμάτια για τις ανάγκες του 2004 και έφθασε στη σημερινή μορφή του με την τελευταία επένδυση που ολοκληρώθηκε το 2013. Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχείο εκτείνεται σε ένα χώρο 25 στρεμμάτων, αποτελείται από 12 κτίρια και είναι μια αυτάρκης σύγχρονη μονάδα με βιολογικό καθαρισμό και αφαλάτωση ύδατος.

Ποιο είναι το ύψος της επένδυσης που έχει γίνει για το Alkyon Resort Hotel & Spa και τι σημαίνει το γεγονός αυτό για την ελληνική οικονομία σε περίοδο κρίσης;
Έως το στάδιο της προ κρίσεως εποχής η επένδυση είχε ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ και μέσα στην κρίση (2008-2013) επενδύθηκαν άλλα 12,5 εκατ. ευρώ. Για την ελληνική οικονομία αυτό μπορεί να μη σημαίνει πολλά, αλλά σίγουρα είναι μια επένδυση με θετικό πρόσημο που προσφέρει πολλά στην τοπική αγορά.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι προμήθειες από την τοπική αγορά είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως και οι μισθοί του προσωπικού ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ κατά τη 12μηνη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Ποιες είναι οι υποδομές του Alkyon Resort Hotel & Spa; Ποιες είναι οι παροχές του προς τους πελάτες;
Το ξενοδοχείο μας διαθέτει 165 δωμάτια και σουίτες, 4 αίθουσες συνεδρίων με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό και δυνατότητα συνεδρίων έως και 1.100 ατόμων. Ο μεγάλος χώρος του lobby (1.700 τ.μ.) περιλαμβάνει εστιατόριο, bar, Internet corner, καθιστικά και reception.

Οι εγκαταστάσεις του Spa Center (1.300 τ.μ.) περιλαμβάνουν 4 ατομικές καμπίνες θεραπειών, μία διπλή καμπίνα μασάζ, χαμάμ, 2 σάουνες, Turkish bath, θερμαινόμενo Jacuzzi 6 θέσεων, μία μεγάλη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και κομμωτήριο.

Στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει πάρκο, παιδική χαρά, μπαρ, μία μεγάλη πισίνα (780 τ.μ.) με υπαίθριο Jacuzzi 8 θέσεων και παιδική και άλλη μία με βατήρα. Επίσης, διαθέτει δωρεάν wifi στους κοινόχρηστους χώρους και στα περισσότερα δωμάτια.

Υπάρχουν κάποια ειδικά πακέτα που προσφέρει η εγκατάσταση στους πελάτες της; Αν ναι, μπορείτε να μας αναφέρετε μερικά;
Τόσο οι υποδομές όσο και οι υπηρεσίες που διαθέτει το ξενοδοχείο μας, μας επιτρέπουν να καλύπτουμε ένα αρκετά μεγάλο εύρος παροχών φιλοξενίας.

Με σκοπό να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας, προσφέρουμε μια πλούσια ποικιλία προσφορών για τις ελληνικές γιορτές, τις καλοκαιρινές διακοπές, τα τριήμερα καθώς και πιο εξειδικευμένα όπως πακέτα περιποιήσεων spa, αδυνατίσματος, ολοκληρωμένα πακέτα γάμου αλλά και εποχικά πακέτα όπως το Be my Valentine τον Φεβρουάριο και το Mother’s day τον Μάιο.

Υπάρχουν κάποιες ειδικές προβλέψεις ή προγράμματα για ξεχωριστές κατηγορίες πελατών, όπως τα παιδιά ή τα ΑμΕΑ;
Το Alkyon έχει ό,τι ζητά ο μέσος Έλληνας οικογενειάρχης για την οικογένειά του. Παρέχει πλήρη ασφάλεια για τα παιδιά, υψηλού επιπέδου Spa για τη χαλάρωση των γονιών και εκλεκτή ελληνική κουζίνα με μεγάλη ποικιλία σε μπουφέ και ελληνικό πρωινό!

Το τονίζουμε αυτό διότι το ελληνικό πρωινό τυγχάνει της πλήρους αποδοχής και των ξένων πελατών μας. Στα παιδιά έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Διαθέτουμε εσωτερικό και εξωτερικό παιδότοπο, ομαδικά μαθήματα ρυθμικής και κολύμβησης, παιδική πισίνα, ποδήλατα και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε παραστάσεις καραγκιόζη και κουκλοθέατρου. Επίσης, από φέτος εγκαινιάζουμε ειδικό παιδικό μπουφέ που τα παιδιά θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνα τους. Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες το ξενοδοχείο είναι πιστοποιημένο. Διαθέτει ειδικά δωμάτια για ΑμεΑ και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι προσβάσιμοι. Παράλληλα, το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί και έχει ειδικές διαπιστεύσεις για την εξυπηρέτηση πελατών ΑμεΑ.

Ποια είναι η σημασία του Alkyon Resort Hotel & Spa για την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται;
Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε σε μια περιοχή που δεν ήταν γνωστή για τον τουρισμό της. Με την πάροδο των ετών, η προβολή και η καλή φήμη του Alkyon συνέβαλαν στην ένταξη της περιοχής στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη δεδομένου ότι τον περασμένο χρόνο οι ξένοι επισκέπτες μας προέρχονταν από 26 διαφορετικές χώρες.

Με περισσότερες από 50.000 διανυκτερεύσεις πέρυσι, δημιουργούνται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και απασχολούμε προσωπικό κατά κύριο λόγο από την περιοχή, το οποίο και εκπαιδεύουμε.

Για ποιους λόγους θα μπορούσε να επιλέξει την εγκατάσταση αυτή μια εταιρεία ή κάποιος ιδιώτης, προκειμένου να φιλοξενήσει μια εκδήλωση ή κάποιο συνέδριο;
Είναι πολλοί οι λόγοι:  
·    Αρχικά για τις ευέλικτες και πλήρεις συνεδριακές υποδομές του συγκροτήματος
·    για την εγγύτητα στην πρωτεύουσα και την εύκολη πρόσβαση, αφού χρειάζεται μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο ή τον προαστιακό
·    για τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές
·    για τις προσεγμένες υπηρεσίες και το έμπειρο προσωπικό
·    για την καλή ελληνική κουζίνα
·    για την επίσκεψη σε αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους ή τα οινοποιεία της περιοχής.
·    Και, τέλος, γιατί μια εκδήλωση ή ένα συνέδριο μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με διαμονή ή και προγράμματα Spa.

Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη του Alkyon Resort Hotel & Spa; Αν ναι, ποια είναι τα αμεσότερα εξ αυτών;
Μια επιχείρηση που βρίσκεται σε ανοδική πορεία ποτέ δεν παύει να έχει ανάγκη περαιτέρω επεκτάσεων, ανανέωσης των υποδομών της και συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών της, με σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της.

* Μαιευτήρ Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΟΡΥΦΗ